Winkelmandje 0

'De Zon en De Maan' Persbericht

#DZEDM Fanflicks Hannah Goldschild Milestone Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 25 november 2015

Begonnen op de website Quizlet, waar jonge schrijvers in Nederland hun verhalen met elkaar delen, en uitgegroeid tot schrijfster, die deze week haar eerste verhaal uitgebracht heeft bij uitgeverij Fanflicks. De 19-jarige Hannah Goldschild (pseudoniem), die opgegroeid is in het Noorden van Nederland, kan het nog steeds niet helemaal geloven.

Het is heel bizar om een verhaal dat ik stiekem op mijn slaapkamer geschreven heb, opeens als een boek in mijn handen te hebben--maar vooral heel erg leuk en bijzonder," aldus de bescheiden studente.

Bizar lijkt het zeker: haar verhaal De Zon en de Maan heeft alle aspecten van een goed young adult verhaal; en houdt de lezer over alle 420 bladzijdes vast - het is onmogelijk het boek weg te leggen voordat je weet hoe het verder gaat; en de met beeldspraak en grappige vergelijkingen doorspekte woordkeuze van Goldschild, is het een must voor elk tienermeisje in Nederland.

De Zon en de Maan draait om Elizabeth Pearlman. Deze dame is ervan overtuigd dat mensen alleen maar drama met zich meebrengen. Ze heeft genoeg aan haar boeken, haar iPod, en een paar repen chocola in de voorraadkast. Er is voor haar geen enkele reden om iets aan die situatie te veranderen, en ook de mensen om haar heen lijken niet van plan er iets aan te doen. 

Wanneer ze plotseling iemand ontmoet die daar heel anders over denkt, komt dat dan ook als een totale verrassing. De jongen met de kuiltjesglimlach lijkt vastbesloten om Elizabeth te laten zien dat er meer in het leven is dan alleen het oeuvre van Charles Dickens, maar zijn arrogante glimlach en de manier waarop hij met het uitschudden van zijn krullen iedereen naar zijn pijpen laat dansen, staan haar absoluut niet aan. 

Als ook nog blijkt dat ze al die tijd te maken heeft gehad met Harry Styles, een internationale popster, is het voor haar helemaal duidelijk: ze moet hem zien te lozen, en gauw. Maar Harry lijkt totaal niet onder de indruk van haar irritatie en afwijzingen, en al snel wordt duidelijk dat hij bereid is letterlijk over grenzen te gaan om haar gelukkig te maken.

De Zon en de Maan is het tweede boek van Fanflicks, een jonge uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fanfictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

De Zon en de Maan (Hannah Goldschild) is voor € 7,50 als paperback of e-boek verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----------
Niet voor publicatie:

Hannah Goldschild is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie: Sharai Hoekema (sharai@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.