Winkelmandje 0

Fragment 10: 'Weet Je Nog?' (p.14)

#WJN Fanflicks Fragment Shana De Winter

Vlak na de kerstdagen, denken wij dat het fragment uit Shana De Winter's debuut Weet Je Nog? passender dan ooit is! In dit verhaal volgen we Pixie, een Belgisch meisje met een obsessed beste vriendin en een bemoeizuchtige en overdreven beschermende moeder. Haar beste vriendin wil per se naar een concert van het object van haar obsessie gaan - de boyband One Direction.

Het probleem? Een van de bandleden, Harry, is de ex-lief van Pixie. En eentje die ze liever nog even wil ontwijken... Waarom, vraag je? En of ze hier in slaagt? Daar kun je alleen achterkomen door het boek te lezen! Als teaser kun je hieronder lezen wat er gebeurt tijdens de kaartverkoop...

-----

"‘Oh, mijn God,’ bibberde Lucy. Een beetje trillerig hield ze haar wijsvinger boven de F5-knop. Het was maar goed dat haar ouders niet thuis waren… Ze zouden zich vast en zeker schamen voor het absurde gedrag van hun dochter. Zelfs ik had haar nog maar één keer daarvoor in die toestand gezien, en dat was tijdens de ticketverkoop van de vorige tour.

Ik zat naast haar aan de eettafel in de woonkamer en keek haar fronsend aan. ‘Druk dan toch!’ spoorde ik haar aan. Op mijn laptop was de site al aan het laden, wat sinds de laatste vijf minuten tergend langzaam ging. Dat was niets verbazends. ‘Kom op nu, moet ik je helpen? Je hoeft alleen maar die knop in te drukken!’ 

Geërgerd keek ik naar mijn eigen scherm. De site wilde niet laden en ik drukte weer op de refresh-knop. Opnieuw keek ik toe hoe de site begon te laden, terwijl ik ongeduldig met mijn vingers op de houten keukentafel trommelde. Ik wist bijna zeker dat de computer weer geen verbinding zou kunnen maken.

‘Je mag zo snel niet drukken!’ vertelde Lucy me trillerig. ‘Het is nog maar 09:59 uur! Als je te vroeg bent, kun je toch nog geen tickets kopen en dan moet je helemaal opnieuw - Oh!’

Ik had handig gebruik gemaakt van Lucy’s afleiding – en had in haar plaats op de F5-knop geduwd. Direct liep ze helemaal rood 15 aan en begon te stotteren. ‘Wa- wat… Wat heb je nu gedaan? Je hebt alles verpest!’ riep ze uit. Tranen welden op in haar ogen; en even was ik bang dat ze gelijk zou krijgen en dat ik inderdaad weer alles had verpest. Dat zou ik nooit meer goed kunnen maken. 

Maar in plaats daarvan versprong de digitale klok op haar laptop naar 10:00 en precies op dat moment - alsof het magie was - verscheen een foto van de meest beroemde boyband ter wereld op het scherm, en werd Lucy gevraagd haar gegevens in te vullen en het gewenste type tickets en de hoeveelheid ervan te selecteren.

Ze hield haar handen voor haar mond. Haar ogen keken ongelovig mijn richting uit en ik porde lachend in haar zij. ‘Vul snel alles in! Anders zijn de tickets straks alsnog de deur uit!’"Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.