Winkelmandje 0

Fragment 15: 'Liefdeslessen van een IJskoningin' (p. 83)

#Liefdeslessen Fanflicks Fragment Mira Noir

Jade is met recht een IJskoningin. Niet omdat ze altijd zo geweest is, maar na een langdurige periode waarin ze in coma heeft gelegen na een auto-ongeluk, heeft ze gewoon moeite met het uiten van emoties. En dat terwijl ze vroeger altijd actrice wilde worden. Als ze dan gescout wordt als figurant in een videoclip van een bekende boyband, ziet ze dit als de unieke kans om zichzelf weer terug te vinden.

In dit stuk zijn de opnames op het tropische eiland Mauritius in volle gang, al gaan deze zeker niet van een leien dakje... Benieuwd? Lees verder in Mira Noir's Liefdeslessen van een IJskoningin.

-----

"‘Light, camera…’ roept Elizabeth van een afstandje. ‘Action!’

Dan gebeuren er een aantal dingen tegelijkertijd. 

Ten eerste schreeuwt Harry, die nog steeds een stuk verderop aan het telefoneren is met Danny, keihard: ‘NEE! DANNY, JE WEET DAT DIE MAN ALLERGISCH IS VOOR MOSTERD!’

Voor ik tijd heb om goed over die zin na te denken, struikelt Zayn over een stuk dood koraal en valt met zijn gezicht voorover in het zand. 

Louis, die stiekem opzij is geschuifeld om naar de zee te sluipen, schrikt zo van Zayns plotselinge kreet, dat hij de filmcamera naast hem omver duwt. 

De cameramannetjes vloeken, Elizabeth ziet eruit alsof ze gestikt is in een maïskorrel, Niall verslikt zich in een stuk ananas dat hij een plaatselijke eilandbewoner afhandig heeft gemaakt en Liam kijkt verbijsterd voor zich uit, voor hij roept: ‘oh my God! Zayn!’

Als ik ook nog Zayn gedempt in het zand hoor vloeken, voor hij hoest om het zand uit zijn mond te krijgen, houd ik het niet meer. Het is gewoon te grappig.

Ik begin te lachen. 

Het is misschien geen harde lach en ook niet heel uitbundig, maar na een tijdje kan ik niet meer stoppen. Het begint als een gewone lachbui, maar al gauw krijg ik de slappe lach en heb zelfs het idee dat ik al mijn stress en irritaties van de afgelopen dagen eruit lach. 

Zayn, die keer op keer blijft zeggen dat hij niet met mij wil samenwerken, mijn moeder, die constant laat merken dat ze de oude Jade terug wil, de sombere tijd dat ik elke dag binnen zat en niks kon; alles. 

Louis en Niall lachen uiteindelijk met me mee, maar volgens mij is dat meer omdat ik lach, dan om de situatie. Als ik eindelijk weer een beetje tot rust ben gekomen, zie ik dat Zayn inmiddels rechtop in het zand is gaan zitten en me met een vreemde uitdrukking aankijkt.

‘Wat?’ vraag ik, nog steeds meesmuilend.

‘Lijkt erop dat je toch kunt lachen, prinses.’ Er verschijnt een klein glimlachje op zijn gezicht. ‘Wie had dat ooit gedacht?’"Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.