Winkelmandje 0

Fragment 16: 'Een Recept voor Succes' (p. 157)

#Recept Fanflicks Fragment Hannah Goldschild

Hannah Goldschild is een ster in het levendig uitbeelden van herkenbare (en soms ook iets minder herkenbare!) situaties. Een voorbeeld hiervan is te vinden in haar tweede boek Een Recept voor Succes, het verhaal over journaliste Scarlett die na een venijnige column over One Direction ineens oog in oog staat met Zayn.

Als we een kleine hint mogen geven: eigenlijk vinden ze elkaar best leuk. En dit komt goed naar voren uit dit fragment - alhoewel, het lijkt alsof Scarlett wel haar prioriteiten duidelijk heeft...

-----

"‘Zayn,’ mompelde ik schor na een paar minuten van verstilde perfectie, ‘ik…’ Mijn woorden verstomden toen hij opnieuw zijn lippen langs mijn hals liet dwalen – toen voorzichtig langs mijn kaak. 

‘Ja?’ mompelde hij, zijn mond nog altijd tegen mijn huid. Ik voelde een huivering langs mijn ruggengraat gaan. 

‘Ik – moet de afwas gaan doen.’ 

Hij draaide me om in zijn armen en keek me ongelovig aan. ‘Je moet de áfwas gaan doen?’ herhaalde hij grinnikend. Hij bracht zijn handen naar mijn gezicht, zodat ik gedwongen was hem aan te kijken. ‘Dus daarom verbreek je dit moment?’ 

Hij was niet boos – alleen… ongelooflijk geamuseerd, en ik haalde schaapachtig mijn schouders op. ‘Ja, ik kan toch niet zomaar alles laten staan?’ mompelde ik beschaamd. Hij schoot in de lach en blies een vlinderlichte kus tegen mijn lippen. 

‘Wie zegt dat?’ grinnikte hij, en hij liet zijn handen op mijn heupen rusten. 

‘De hygiënedienst?’ glimlachte ik. Hij lachte en trok me dichter tegen zich aan, plaatste zijn lippen zachtjes op mijn voorhoofd. Het zag er niet naar uit alsof hij op zou houden met het geven van die kleine kusjes, alsof hij constant wilde laten zien dat hij spijt had. Niet dat ik dat zo erg vond. 

‘Oké, dan,’ gaf hij uiteindelijk toe. ‘Maar ik ga je helpen.’ 

Ik trok mijn wenkbrauwen op en keek hem niet-begrijpend aan. ‘Heb je daar normaal gesproken niet iemand voor in dienst?’ 

Hij schoot in de lach, alsof dat een wereldgrap was, en woelde vertederd door mijn haar. ‘Natuurlijk niet,’ hikte hij, ‘niet voor de afwas, zo erg ben ik nog net niet.’ En toen hij eindelijk bijgekomen was, ‘Ik heb zelfs ontzettend veel talent voor afdrogen.’"Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.