Winkelmandje 0

Persbericht: Release van Anne van Driel's debuut 'Superhelden'

#Superhelden Anne van Driel Fanflicks Milestone Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 21 januari 2017 

Anne van Driel (1998) is eigenlijk altijd druk met het verzinnen van verhalen voor nieuwe personages, die ongevraagd en onuitgenodigd haar hoofd binnenwandelen en haar dan niet meer met rust laten. Ze brengt hierdoor meer tijd door in haar fantasiewereld dan in de realiteit.

Haar debuut, Superhelden, is hier een goed voorbeeld van. Al weigert ze verantwoordelijkheid te dragen voor de vaak sarcastische uitspraken van haar hoofdpersoon, want, zoals ze zelf zegt, ‘dat doen alle schrijvers - en dat is eigenlijk heel gemeen - ze geven de hoofdpersoon de schuld van alles wat zij opschrijven. Het is dus de schuld van Camille.’

In het boek behandelt Anne op een luchtige, toegankelijke wijze de psychische problemen van haar hoofdkarakters. Zo ziet Camille, de verteller van het verhaal, de wereld om zich heen als een stripverhaal – en is ze wanhopig op zoek naar superhelden die haar kunnen helpen. De inspiratie voor een dergelijk persoon kwam ze tegen in haar eigen leven.

“Ik zag wel ooit iemand in de aula op school zitten, en die was heel afgelegen, heel afgezonderd. En toen ben ik gaan denken van goh, wat zou er met haar gebeurd zijn? En zo is dat gekomen.”

In dit boek wordt het leven van de achttienjarige Camille gevolgd. Luke, een jongen die bij haar op school zit, redt haar steeds opnieuw van haar eigen gedachten en demonen, die haar sinds een traumatische gebeurtenis in haar verleden achtervolgen. Met zijn fladderende cape en stoere uitstraling weet deze Prince Charming haar steeds weer uit allerlei benarde situaties te redden.

Ondanks hun intenser wordende vriendschap, en de overduidelijke gevoelens die Luke voor haar heeft, voelt Camille zich echter steeds meer aangetrokken tot de mysterieuze, donkere Michael Clifford – die alle kleur uit een ruimte kan laten verdwijnen. Al kan ze er maar niet achterkomen of Colour Clifford, zoals ze hem noemt, nu de superheld of juist de bad guy is in haar verhaal. Zeker als zijn schaduwen haar steeds weer terug in de afgrond lijken te willen trekken…

Superhelden is een nieuwe titel van Fanflicks, een uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Superhelden (Anne van Driel) is voor € 7,50 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----------

Niet voor publicatie:

Anne van Driel is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.