Winkelmandje 0

Schrijftip 11: Advies van Roald Dahl

Fanflicks Schrijftips Social media

Een van de beste schrijvers aller tijden - wat ons betreft, dan! - is Roald Dahl. Ongetwijfeld heb je al eens een boek van hem gelezen, wat dacht je van Matilda, of de GVR? In een van zijn korte verhalen, die staat in het boek Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier, gaf hij tips aan zijn lezers die ook de ambitie hebben om schrijver te worden

"1. Je moet een levendige fantasie hebben.

2. Je moet goed kunnen schrijven. Daarmee bedoel ik dat je een bepaalde gebeurtenis bij de lezer moet kunnen laten leven. Dat kan niet iedereen. Dat is een talent dat je hebt of niet.

3. Je moet doorzettingsvermogen hebben, met andere woorden, je moet kunnen doorgaan zonder op te geven, uur na uur, dag na dag, week na week en maand na maand.

4. Je moet een perfectionist zijn. Dat betekent dat je niet tevreden mag zijn met wat je geschreven hebt tot je het zo vaak herschreven hebt, dat je zeker weet dat het niet beter kan.

5. Je moet veel zelfdiscipline hebben. Je werkt alleen. Je bent bij niemand in dienst. Niemand zal je ontslaan als je niet aan het werk gaat, of je een standje geven wanneer je het erbij laat zitten.

6. Het helpt een hoop als je gevoel voor humor hebt. Bij het schrijven voor volwassenen is dat niet absoluut noodzakelijk, maar voor kinderen is het essentieel.

7. Je moet bescheiden zijn. De schrijver die zijn eigen werk geweldig vindt, krijgt moeilijkheden."Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.