Winkelmandje 0

Verkrijgbaarheid in boekhandels

Algemeen Fanflicks Retail Webstore

Nogal vaak krijgen wij de vraag - van zowel fans als boekhandels - waarom wij lastig of niet te vinden zijn in de 'reguliere' kanalen voor boekverkoop. Om dit duidelijker te maken, geven wij graag een uitleg hierover; en een paar alternatieven!

Fanflicks is opgezet als een young-adult uitgeverij, binnen een nog grotendeels onbekend genre. Dit heeft enkele implicaties:

1. Onze doelgroep heeft gemiddeld weinig te besteden op maandelijkse basis. Aangezien wij onze boeken maken voor een doelgroep die voornamelijk tussen de 12 en 26 jaar ligt - dus de tweens, oftewel tieners/twintigers - is dit zeker iets om rekening te houden. Volgens het CBS heeft de gemiddelde tween niet meer te besteden dan 42 euro in de maand. Wat zeker niet veel is! Daarom hebben wij besloten om niet de industrietrend van stijgende boekenprijzen te volgen, maar onze prijzen laag te houden - dit houdt in, tussen de 6 en 9 euro.

2. Distributie is erg lastig. In Nederland is een enkele partij actief - het Centraal Boekhuis - die uitlevert aan alle boekhandels. Zij vragen echter een marge (inkoopmarge) en hebben zelf ook een vrij heftige overhead. Niets mis mee, natuurlijk - maar op het moment dat onze prijzen (en dus ook marges) al laag zijn, blijft er niet genoeg over om in elk geval onze kosten eruit te kunnen halen (en dus kunnen blijven bestaan). Daarom werken wij op dit moment niet samen met het Centraal Boekhuis.

3. We zijn bezig om de mogelijkheden te onderzoeken om via het Centraal Boekhuis onze titels uit te geven (en dus de keuze te maken om onze prijzen te verhogen). Echter geeft dit geen garantie dat boekhandels onze titels bestellen. Zeker in zo'n onbekend genre als fanfictie zullen zij niet op voorhand enorme stapels inkopen - dit zorgt dus niet automatisch voor een hogere zichtbaarheid van onze producten.

Niet alle hoop is verloren! Dit betekent niet dat we ons vastgeketend hebben op een beperkt verkoopmodel, want heel wellicht gaan we op korte termijn wel onderdeel uitmaken van de systemen van het Centraal Boekhuis (later meer updates hierover). Tot die tijd kunnen onze boeken op meerdere manieren verkregen worden:

- Hier, in onze webwinkel! Dit is de enige plek waar we onze lage prijzen kunnen hanteren, aangezien er geen verkoopmarges vanaf gaan. Dus - wil je een van onze boeken? Zoek 'm dan uit de catalogus en bestel 'm direct, je krijgt deze binnen een paar dagen thuisgestuurd!

- Via bol.com: hier. Hier hebben wij een account van waaruit via de bol.com infrastructuur onze boeken besteld kunnen worden. Het addertje onder het gras komt er nu aan... de prijzen liggen wel substantieel hoger dan hier in de webwinkel - maar daar krijg je dan wel gratis verzending én de vertrouwde bol.com garantie voor terug. (Al hebben wij ook een goede garantieregeling, do not worry!)

Hopelijk heeft dit wat zaken verduidelijkt. Binnenkort wellicht meer!Ouder bericht Nieuwer bericht


  • Jonni op

    27/08/2011 – 10:14pmQue No Hunter.. Que Pedrito cuando vivía aquí en la Isla no era así! jajajajaja Fueron los Caeibalants quienes le lavaron el cerebro para destruir a la Nación Plus Ultra antes conocida como España..


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.