Winkelmandje 0

FAQs

1. Algemene vragen

Waarom zou ik bij jullie moeten bestellen terwijl er zoveel verhalen zijn die ik gratis online lezen?
Er is geen enkele reden waarom je deze online verhalen niet zou moeten lezen! Sterker nog, we willen heel graag van je horen, en je aanbevelingen krijgen van verhalen die je onlangs hebt gelezen die je erg goed vond! Maar, terug naar de vraag.. er is geen verplichting om iets te kopen dat we gepubliceerd hebben.Ons doel is om een service te verlenen aan lezers, zodat ze op een makkelijke manier de beste verhalen kunnen bereiken die het fanfic genre te bieden heeft; en tegelijkertijd te investeren in de opleiding van toekomstige schrijvers en in goede doelen. Dit alles voor jou, de lezer. Om zekerheid te hebben dat je de beste verhalen op de meest praktische manier kan lezen; zowel nu als in de toekomst. De keuze is aan jou, en wij hopen echt dat je met ons hieraan wil werken.

Is [beroemdheid] onderdeel van deze uitgever, zijn ze erbij betrokken, geven ze goedkeuring aan de publicaties en/of hebben ze enige rechten over het gepubliceerde materiaal?
Nee, geen enkele van de beroemdheden gebruikt in de gepubliceerde werken zijn betrokken bij Fanflicks. De werken zijn puur fictie en gemaakt door fans, hierdoor geven de beroemdheden geen goedkeuring en/of hebben ze geen enkele betrokkenheid bij de inhoud. Fanflicks is een onafhankelijke uitgever die net zoveel contact heeft met deze beroemdheden als de meeste mensen - geen enkele.

De publicaties beschrijven gebeurtenissen en hebben verhaallijnen die niet, en hoogstwaarschijnlijk nooit, in het echte leven zullen gebeuren; en is op geen enkele manier bedoeld om autografisch of op een andere manier een feitelijke bron te zijn.

Wat doen jullie met de winst die jullie maken met het publiceren van dit werk?

Misschien klinkt het als een enorm cliché, maar we geven terug. Als eerste aan de auteurs zelf, die een percentage van de verkoopprijs van een boek ontvangen. Vervolgens, nadat we al onze overhead kosten en rekeningen afbetaald hebben, investeren we het geld wat we verdienen in de schrijversgemeenschap, door gratis workshops aan te bieden over allerlei onderwerpen en door een beurzenprogramma aan te bieden voor talentvolle schrijvers. 

Ik wil graag meedoen aan 1 van jullie workshops; waar en wanneer bieden jullie deze aan en hoe schrijf ik me in? Wat kost het?
Leuk dat je hieraan mee wilt doen! Onze workshops vinden verspreid over het jaar op verschillende locaties plaats, en zijn helemaal gratis. Via de link 'Nieuws' in het menu links kun je op ons blog lezen wat er allemaal aan gaat komen; en als je je inschrijft op onze nieuwsbrief via het formulier helemaal rechts onderaan deze pagina, lees je het hier als eerste!

2. Webstore vragen

Hoe bestel ik een boek als paperback/PDF/allebei?

In de store omgeving, klik op de titel die je wil bestellen. Op de product pagina kan je het type product selecteren in de drop down lijst; hier kun je de opties 'Alleen paperback', 'Alleen e-book' en 'Paperback en e-book' selecteren. Let op: de prijzen voor 'Alleen paperback' en 'Paperback en e-book' zijn hetzelfde, wat betekent dat wanneer je een paperback koopt, je de e-book versie er gratis bijkrijgt!

Ik woon in [locatie buiten Nederland]. Kan ik wel bestellen?

Ja, dat kan! We versturen onze producten wereldwijd, en wat betreft de e-books.. al helemaal geen probleem - we sturen deze direct naar je e-mail adres! Tijdens je registratie als klant, wordt er om je huisadres gevraagd. Vul deze gegevens in, kies een van onze betaalmethodes, en je product is onderweg voor je het weet!

Hoe lang duurt het voordat een fysiek product bij me bezorgd word?

De gemiddelde verzendtijd hangt af van je woonplaats. Als je in Nederland woont, zal het 2-3 dagen duren; voor de rest van Europa ongeveer 4-6 dagen, en 6-10 dagen voor de rest van de wereld. Nadat je je bestelling geplaatst hebt, ontvang je van ons een e-mail met de verwachte bezorgdatum; en zal je op de hoogte gehouden worden van de status van je pakket.

Welke betaalmethodes accepteren jullie?

We accepteren momenteel iDeal, de grote credit cards - MasterCard, Visa -; en Paypal. Problemen met betalingen die niet goed doorkomen, of algemene vragen hierover? Laat het ons weten via sales@fanflicks.nl.

Het is al meer dan twee weken geleden dat ik een product bestelde in jullie store, en ik heb het nog steeds niet ontvangen.

Onze excuses! Het is zeker niet onze werkwijze om je meer dan 2 weken te laten wachten. Heb je wel je bevestigingsmail ontvangen, en de voortgangmails met status updates? Als er een probleem met de verwerking is waardoor de bezorging vertraagd is, hadden we het je al moeten laten weten. Niets gehad? Stuur een e-mail naar sales@fanflicks.nl, en we gaan er meteen achteraan!

De store werkt niet op mijn computer, ik kan niet het product bestellen dat ik wil hebben.

Argh. Sorry. We zetten er meteen onze techies op. Je kunt ze mailen op tech@fanflicks.nl met iets meer gegevens: welke browser gebruik je, krijg je foutmeldingen, wat precies werkt niet? We beloven je dat we je binnen 24 uur antwoord geven en assisteren met dit probleem! Nog beter: als het een fout is waar wij schuld aan hebben, krijg je als beloning voor het vinden een gratis e-boek naar keuze van ons. Hoppa!

3. Je verhaal opsturen

Ik heb een superleuk verhaal geschreven. Willen jullie het uitbrengen?

Ten eerste - wat goed! We zouden het super vinden om je verhaal te lezen - je kunt het e-mail adres vinden op deze website onder 'Contact', waarna een van onze redacteuren het zal lezen en contact met je zal opnemen! Als je een verhaal instuurt, garanderen we je dat je binnen 2 weken van ons zult horen. We zullen je onze feedback geven op het verhaal, en, als we denken dat het er klaar voor is om uitgegeven te worden, komen we bij je terug met een aanbod!

Wat kan ik verwachten als ik een 'auteur' ben bij Fanflicks?
Hoewel we je een heel erg lang antwoord kunnen geven, is het korte antwoord - grotendeels van jezelf afhankelijk! Naast de basis overeenkomst - wij, uitgevers van je boek - zijn er allerlei vormen van regelingen die gemaakt kunnen worden. We zouden het super vinden als je betrokken bent bij de marketing van je werk; dit kunnen dingen zijn als pers evenementen, signeersessies, etc. Hiernaast willen we dolgraag je naam, afbeelding en dergelijke gebruiken in promotionele activiteiten. Maar, als je je hier niet comfortabel bij voelt, het is zeker geen verplichting, en we kunnen samen iets bedenken dat voor beide partijen goed voelt.

Ik wil niet dat mijn echte naam gebruikt wordt, maar ik heb iets geschreven dat misschien interessant is voor jullie. Maar ik wil echt niet bekend staan als de persoon die dat boek heeft geschreven..
Geen zorgen. We respecteren ten aller tijde de wensen van onze auteurs. Dus als dat betekent dat je een pseudoniem wil gebruiken, en dat je ware identiteit verborgen blijft, dan is dat wat we gaan doen! Jij, als auteur, mag ons vertellen waar je je wel en niet comfortabel bij voelt - waarna we een persoonlijk aanbod en plan kunnen maken.

Ik ben nog minderjarig. Of: mijn minderjarige kind zou graag een verhaal willen opsturen. Is dit een probleem?
Het is in principe geen probleem voor ons als je minderjarig bent, of als je kind dit is; we vragen in dit geval echter wel expliciete toestemming van de ouders of wettelijke voogd, mochten we besluiten om een aanbod tot publicatie te maken. Dit betekent dat voor een auteur die zelf onder de 18 jaar is, het contract ook getekend moet worden door een ouder/wettelijke voogd. Vragen of onduidelijkheid hierover? Neem gerust contact op met legal@fanflicks.nl.

Zijn er regels voor wat ik wel en wat ik niet kan gebruiken of doen in mijn verhaal?
Voor het grootste gedeelte, jouw beslissing. We hebben echter wel een aantal specifieke regels waar we graag willen dat onze verhalen aan voldoen. Deze regels hebben vooral betrekking op de reputatie van derden: we geven geen verhalen uit die op welke manier dan ook reputatieschade kunnen veroorzaken aan derden; of inbreuk doen op de privacy van deze personen. We weten dat dit vaag klinkt, maar hou dit als stelregel - wat zou er gebeuren als het onderwerp van jouw verhaal het verhaal zou lezen? Als er enige reden is voor hem/haar om er boos om te worden, is het beter om er niet over te schrijven. Dus, het is misschien niet een goed idee om een bestaand persoon een drugsverslaafde of seriemoordenaar te maken, of om op seksueel gebied te provocerend te worden.

Jullie hebben een boek uitgegeven dat mijn verhaal lijkt te zijn, of dat een aantal van mijn ideeën/verhaallijnen/scenario's kopieert! Wat kan ik doen?
Oh nee! Hoewel we constant ons best doen om te garanderen dat alle werken die we publiceren aan alle kanten gechecked zijn voor zaken als plagiaat/namaak, is er altijd een mogelijkheid dat de auteur wiens naam op de cover staat iets van jouw werk heeft geleend. Dit is niet goed te praten, en iets wat we erg serieus nemen, vooral omdat we onze auteurs vertrouwen om eerlijke, originele werken te maken.

Neem alsjeblieft contact op met legal@fanflicks.nl, en noem in je bericht de titel van de betreffende publicatie, en een link naar je eigen werk waarvan je denkt dat er inbreuk op is gemaakt.

4. Feedback & Contact

Ik vind dit boek over [beroemdheid] dat jullie uitgegeven hebben helemaal niet leuk. Ik weet zeker dat [beroemdheid] het ook zou haten. Verwijder het.
Ten eerste, het spijt ons dat het boek je teleurgesteld heeft! We streven er naar om de beste en meest toegankelijke verhalen te publiceren, maar het is helaas niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen.

We willen je vragen om een recensie te schrijven over dit verhaal - je kunt het formulier hiervoor vinden op de product pagina in de webstore, of in de order bevestiging e-mail. Op deze manier kunnen we de algemeen heersende mening in de gaten houden, en, indien mogelijk, ingrijpen of aanpassingen doorvoeren.

Hoe kan ik op de hoogte gehouden worden van nieuwe releases en workshops?
Je kunt je inschrijven op onze mailing lijst via het formulier helemaal rechtsonder deze pagina. Op deze manier krijg je onze updates en nieuwsbrieven in je inbox! We sturen maximaal 2 e-mails per maand, dus we gaan het zeker niet gebruiken om je te spammen. Heb je geen e-mail adres, of wil je je liever niet inschrijven? Via de menuoptie 'Nieuws' aan de linkerkant zullen al onze nieuwsberichten verschijnen!

Hebben jullie momenteel vacatures? Kan ik stage lopen bij jullie bedrijf?
Alle vacatures en mogelijke stageplekken zullen gepost worden op onze social media kanalen en hier op de website. Hou deze dus goed in de gaten! Een andere optie is om je CV en motivatie naar ons te sturen, via jobs@fanflicks.nl. Maar we geven je geen garanties!

Kan ik fanmail voor deze beroemdheid naar jullie adres sturen? Of kunnen jullie me helpen om in contact te komen met hun team?
Nee, sorry. We hebben niet meer connecties met de beroemdheden in kwestie dan jij hebt, we zijn op geen enkele manier met ze in contact en hebben geen adres- of andersoortige gegevens. Ze zijn echt niet betrokken bij Fanflicks en hebben dus geen enkele connectie met ons.

Ik werk voor [merk], [goed doel] of [media/pers bedrijf], en zou graag met jullie in contact komen om een bedrijfsvoorstel/pers aanvraag te doen.
Stuur ons alsjeblieft een berichtje op pr@fanflicks.nl.

Hi, ik ben [beroemdheid]; of ik werk voor [beroemdheid]. Ik wil graag met jullie in contact komen, aangezien jullie verhalen over mij / mijn client gepubliceerd hebben; en ik wat vragen hierover heb.
Hallo! Leuk om je te ontmoeten! En ja, natuurlijk - stuur een e-mail naar legal@fanflicks.nl met je vragen en/of opmerkingen.

5. Overig

...Ik heb een andere vraag die hier niet tussen staat.
Okidoki. Stuur dan alsjeblieft een e-mail naar info@fanflicks.nl om je vraag onder onze aandacht te brengen! We doen ons uiterste best om hier binnen 2 werkdagen op reageren.